MenuFilter

1

Categorie

1

Land

1

Publicatiejaar

1

Publicatiemaand

000000000000
zoek
zoek
 
  • Anders dragen?
    Anders dragen?
    Enige tijd geleden kreeg ik een leuk mailtje van een moeder met de vraag of ze haar dochter ook anders kon dragen in onze draagdoek:

    Goedemorgen,

    Vorig jaar voorjaar heb ik op een beurs in Putten een draagdoek bij jullie gekocht. Wat ideaal en wat blijft de draagdoek mooi! Vorig jaar zomer zijn wij naar Oostenrijk op vakantie geweest en heb ik bijna non stop gebruik gemaakt van mijn draagdoek. Nu gaan wij aankomende zomer weer naar Oostenrijk. Al wandelend genieten van de mooie natuur. Nu is onze jongste inmiddels 1,5 jaar oud, maar weegt slechts 8 kg. Zou ik onze dochter van 1,5 ook anders kunnen dragen met de draagdoek? Een rugdrager vind ik namelijk niets, maar het is wel leuker voor onze dochter om wat meer te zien¦

    Ik zie graag jullie reactie tegemoet.

    Aangezien ik vermoed dat deze mama niet de enige is bij wie deze vraag leeft, heb ik besloten het waarom achter de draagmethode in deze blog met jullie te delen.

    De draagdoek van With a touch of Rose valt in de categorie van zogenaamde rekbare doeken. Ook al blijkt keer op keer dat onze draagdoek de stevigste is en minst rekbare van alle rekbare doeken, volgen wij het advies van draagdoekconsulenten over de rekbare doek.

    Dat advies luidt: draag je kindje rechtop op je buik. Zorg ervoor dat je de doek goed uitspreid onder de billen van knie tot knie. En draag je kindje niet te laag, maar op een hoogte dat je een kusje op het hoofd kan geven.
    Rechtop dragen kan al direct vanaf de geboorte en heeft de voorkeur boven de zogenaamde wiegehouding. Van beide manieren hebben wij een filmpje staan op ons eigen YouTube kanaal: http://bit.ly/1pxiedt

    Waarom de wiegehouding niet de voorkeur heeft? De kin van het kindje zou op de borst kunnen zakken, waardoor de luchtpijp niet open staat. Daarom het volgende: mocht je voor deze manier van dragen kiezen, zorg dat het hoofdje van je kindje boven je borst zit, het lichaampje tussen je borsten en de beentje onder de ander borst langs, een J-curve

    Dit betekent dus ook: niet dragen op de rug. Want ja, ook al is onze draagdoek de stevigste onder de rekbare doeken, het valt in de categorie rekbare doeken. Je hebt immers geen zicht op wat er op je rug gebeurd.

    En word je kindje groter en ouder, dan kan je nog altijd je kindje voor dragen: blijf de doek goed uitspreiden van knie tot knie. Echter de laatste laag hoef je dan niet meer tot in de nek op te rekken, wel zo hoog mogelijk. Daarmee krijgt je kindje wat meer bewegingsvrijheid. En onze doek blijk je te kunnen gebruiken tot je kindje ongeveer 15 kilo is.

    Het zou kunnen dat dit niet het antwoord is dat je zou verwachten, ook al geeft de alinea hierboven aan dat je de doek kan blijven gebruiken. Let wel: veiligheid voor alles. En dat is ogenschouw houdend, dan is onze doek ideaal!
    Lees verder
    11-jul-2016  rekbare doek, draagdoek, dragen
  • Mama Masterclass 'Hoe knoop ik een draagdoek?'
    Mama Masterclass 'Hoe knoop ik een draagdoek?'
    Tijdens de Negenmaandenbeurs 2016 heeft Anne-Rose Hartman van With a touch of Rose ook dit jaar weer heel succesvol de Mama Masterclass 'Hoe knoop ik een draagdoek?' gegeven.

    Deze Masterclass was succesvol niet alleen omdat veel zwangeren interesse hebben om te dragen, maar ook omdat Anne-Rose in staat is haar kennis op een aangename en makkelijke manier over te brengen.

    Een draagdoek is niet alleen handig, als ouder heb je immers je handen vrij, maar ook zeer goed voor de ontwikkeling van je kind.

    Heeft u ook een setting waarin een dergelijke workshop gegeven zou kunnen worden, neem dan contact op: info@withatouchofrose.nl
    Lees verder
    20-maart-2016 
  • Review slaapzakjes With a touch of Rose
    Review slaapzakjes With a touch of Rose
    CooZaa heeft de slaapzakjes van With a touch of Rose laten testen door een aantal testouders. Het gevolg: mooie foto's en veel positieve feedback.

    De testouders noemden als pluspunten:
    • de pasvorm;
    • de kwalitatief goede stof;
    • de keuze uit het aantal kleuren;
    • voldoende bewegingsvrijheid; en
    • het gemak van aantrekken van de slaapzakken.
    De testouders noemden ook 1 verbeterpunt en dat is dat maat 70 kleiner uitviel dan de testouders hadden verwacht. Bij With a touch of Rose hebben we ervoor gekozen om de maten overeen te laten komen met de lengte van het kindje. Dus de maat 70 cm is geschikt voor kinderen tot 70 cm (ok, een klein beetje groter kan ook nog). Het is dus niet de lengte van de slaapzak zelf.
    Daardoor en ook door het elastiekje in de taille, is het kleinste maatje (maat 70 dus) geschikt voor de allerkleinsten onder ons.
    Lees verder
    18-maart-2016  slaapzak, trappelzak, review, testouders
  • Hoe knoop je een draagdoek?
    Hoe knoop je een draagdoek?
    Een draagdoek, de voordelen van het gebruik ervan zijn zeer duidelijk: direct vanaf de geboorte kan je je kindje dicht bij je dragen en zelf heb je je handen vrij. Het geeft je kindje bovendien een geborgen en comfortabel plekje. Toch hebben (aanstaande) vaders en moeders vaak het idee dat het knopen van een draagdoek moeilijk is. Daarom hebben we bij With a touch of Rose een kort, maar duidelijk filmpje gemaakt met knoopinstructies. Probeer het eens, je zal zien dat het knopen van een draagdoek eigenlijk heel eenvoudig is.Lees verder
    05-01-2016  draagdoek, video, handleiding
  • Geen giftige stoffen
    Geen giftige stoffen
    De aandacht voor giftige stoffen in producten neemt in Nederland toe. Dat is heel prettig. Want hoe vaak kopen wij niet door onwetendheid producten met stoffen die schade geven aan het milieu of die op (de lange) termijn schade geven aan ons eigen lichaam?

    Gelukkig weten we inmiddels van een heleboel stoffen wel de gevolgen. Ook zijn er organisaties, zoals WECF, die zich er hard voor maken dat deze stoffen niet worden gebruikt. Als onderneming kan je daarin ook bijdragen en inderdaad ook een keurmerk krijgen voor je manier van produceren. Als onderneming toon je daarmee aan dat giftige stoffen niet worden gebruikt in jouw keten.

    Als ondernemer ben ik ervan overtuigd dat je een verantwoording hebt. Dus wij gebruiken geen AZO-kleurstoffen, chloroform, chroom en/of nikkel in onze keten en productieproces.

    Begin april was ik in India voor o.a. een bezoek aan mijn leverancier. Gezien de toenemende aandacht in Nederland voor giftige stoffen, refereerde ik hieraan in een gesprek met hem. Het was mooi zijn reactie te zien, want ja, hij denkt er ook zo over. Dat soort stoffen gebruik je gewoon niet. Je weet wat voor schadelijke effecten die hebben, dus dan is het een no-go.

    En al doorfilosoferend, kwamen er ook zorgen naar boven: want ja, in de fabriek worden de werknemers niet blootgesteld aan giftige en schadelijke stoffen, zowel door de manier van werken in de fabriek, als door de manier waarop het katoen is behandeld voordat het de fabriek bereikt.
    Maar, zodra de werknemers naar buiten gaan, komen ze weer in de ‘vieze’ buitenlucht van Delhi en/of Kolkata terecht (de vestigingsplaatsen van mijn leverancier). Hij denkt al weer verder: Hoe kunnen we als ondernemers onze werknemers daarvoor beschermen?

    En ook al is het wellicht een druppel op de gloeiende plaat: in onze keten zijn wij ervan overtuigd dat dit de enige manier is om te ondernemen. We willen en zullen onszelf blijven informeren over ontwikkelingen t.a.v. mens en milieu en we zullen onze bedrijven daarin verder ontwikkelen. Alleen zo, kunnen we een mooie wereld achterlaten voor hetgeen ons het dierbaarste is: onze kinderen.
    Lees verder
    31-12-2015  giftige stoffen, biologisch
  • Da Costaschool rijgt bijna 1 km. voor Wereldrecord
    Da Costaschool rijgt bijna 1 km. voor Wereldrecord
    Op dinsdag 8 december 'vierde' de Da Costaschool uit Soest dat met alle leerlingen samen bijna 1 km. kralenketting is geregen. FairFriends was te gast bij dit memorabele moment en maakte er een vrolijk filmpje van.

    FairFriends nam het initiatief voor dit wereldrecord na de aardbeving in Nepal. De vilten kralen komen uit Nepal en met de aankoop wordt de lokale bevolking geholpen bij de wederopbouw. De Da Costaschool zamelt ook geld in en inmiddels is ruim € 150,00 ontvangen. Een prachtig resultaat!
    Lees verder
      Wereldrecord, FairFriends
  • Mooie productiefilm uit India
    Mooie productiefilm uit India
    Nu kunnen we allemaal zien hoe & door wie die prachtige tassen van Ecowings worden gemaakt!

    In de zomer van 2015 zijn Bernhard, Marieke, Joost en Evita afgereisd naar Indore in India om daar een film te maken van het productieproces van de Ecowings producten. Het was een mooie reis met veel belevenissen, zo was te lezen op hun blog. Zij zijn een paar dagen intensief opgetrokken met Kapil en hebben de tassenmakers gevolgd. In de film zien we o.a. Baauu Ji, de man de banden schoonmaakt en aan het eind van de dag tevreden samen met zijn gezin geniet van de maaltijd en een sigaretje. Aan de ontwerptafel zien we Kapil. Verder zien we Manju het rubber snijden en haar moeder Dhapu Bai de tassen inpakken. Aan de prachtige Singer naaimachine is Jamil Bhai aan het werk.
    Lees verder
    01/10/2015  upcycle, recycle, autoband, laptoptassen, india, hergebruik, duurzaam, eerlijk, tassen,
  • Productie viltkralen voor een wereldrecord
    Productie viltkralen voor een wereldrecord
    Hoe worden die viltkralen, waarvan we 10 km. gaan rijgen voor een officieel wereldrecord, eigenlijk gemaakt? En door wie?

    In bijgaande video zie je een interview met de producent. Hij vertelt waarom hij, als voormalig community werker, besloot zijn bedrijf te starten. Zijn belangrijkste drijfveer is het bieden van een nuttige dagbesteding/werk aan vrouwen die werden opgevangen in allerlei tehuizen. Ze hadden 'bed, brood en bad', maar misten zingeving. Werk werkt en helpt!

    Tussendoor zie je hoe de tienduizenden viltkralen voor het wereldrecord, met de hand, worden gemaakt. Respect!
    Lees verder
    29-07-2015  Nepal, aardbeving, viltkralen
  • Nieuwe situatie
    Nieuwe situatie
    Begin mei werd duidelijk dat de situatie wat betreft het adoptiegezin dat zich over negen meisjes had ontfermd is veranderd. Dit naar aanleiding van de dramatische gebeurtenis dat zowel de vader als de moeder binnen een tijdsbestek van een aantal maanden is overleden. Even was onduidelijk wat er met de meisjes zou gebeuren. Nu is het zo dat de biologische zoon van het echtpaar de verantwoordelijkheid voor de meisjes op zich heeft genomen. Hij heeft een gastoudergezin geregeld. Hij wil ook voortaan voorzien in wat nodig is voor de opleidingen van de meisjes. Het is uiteraard alleen maar toe te juichen, dat hij dit wil doen. Structurele hulp van onze zijde is in de toekomst niet meer nodig. Met FairFriends hebben we het afgelopen jaar € 150 bij elkaar gespaard voor een middelbare schoolopleiding. Dit is een mooi resultaat, waarvoor onze hartelijke dank!Lees verder
    08-06-2014